Έναρξη Βιωματικού Εργαστηρίου Ομαδικών Συναντήσεων

Έναρξη Βιωματικού Εργαστηρίου Ομαδικών Συναντήσεων

Στο Βιωματικό Εργαστήριο που σας καλούμε να συμμετάσχετε, θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε τη μέθοδο του Ψυχοδράματος. Το ψυχόδραμα, είναι μία ομαδική, αυτογνωσιακή – ψυχοθεραπευτική μέθοδος αυτοβελτίωσης, με στοιχεία δανεισμένα από τον χώρο του θεάτρου. Στοχεύει μέσω της ενίσχυσης του αυθορμητισμού και της δημιουργικότητας, στην επαφή με τον αυθεντικό εαυτό, καθώς και στην απελευθέρωση, έκφραση και επίλυση καθημερινών προβληματισμών. Το ψυχόδραμα, έχει χαρακτηριστεί και ώς μία “σωματική θεραπεία”, καθώς η έκφραση των ατομικών δυσκολιών δεν περιορίζεται μόνο στο λόγο, αλλά και στη σωματική, μη  λεκτική επικοινωνία.

Οι ομαδικές συναντήσεις, απευθύνονται σε ενήλικες που επιθυμούν να διερευνήσουν τη βαθύτερη σχέση με τον εαυτό τους και με τους Άλλους, να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους, αλλά και για όλους εκείνους που αναζητούν τον αυθεντικό τους εαυτό.

Το βιωματικό αυτό εργαστήριο, αποτελεί μια κατάλληλη ευκαιρία για όσους δεν επιθυμούν  ή/και δεν μπορούν να δεσμευτούν σε μακροχρόνια ψυχοθεραπευτική διαδικασία. Στην ουσία, πρόκειται για 12  εβδομαδιαίες συναντήσεις, στη διάρκεια των οποίων θα πραγματοποιθηθεί στοχευμένη διερεύνηση της σχέσης μας με τον Εαυτό μας, αλλά και το πως σχετιζόμαστε με τους σημαντικούς μας Άλλους. Με αυτόν τον τρόπο, θα έρθουν στην επιφάνεια μοτίβα και σχήματα που χρησιμοποιούμε όταν συνδεόμαστε με τους Άλλους και κυρίως σχήματα που έχουν δημιουργηθεί κατά το παρελθόν. Επομένως, θα μπορούμε να αναγνωρίσουμε εάν στο παρόν μας, αυτά τα σχήματα συνεχίζουν να είναι λειτουργικά και να μας παρέχουν ικανοποίηση, ή εάν επιθυμούμε να τα αλλάξουμε.

Πρϋπόθεση για να ενταχθεί κάποιος στην ομάδα, αποτελεί η προσωπική/ατομική συνέντευξη με τη συντονίστρια.

 

Χρόνος: κάθε Δευτέρα 18:30 – 21:30

 

Λεπτομέρειες: Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία. Η σταθερή παρουσία του συμμετέχοντα, κρίνεται απαραίτητη.

 

Μετά τη λήξη του Βιωματικού Εργαστηρίου, σε περίπτωση που οι συμμετέχοντες επιθυμούν να συνεχίσουν, μπορούν είτε να ενταχθούν σε ήδη υπάρχουσα ομάδα, είτε να ξεκινήσουν ατομική ψυχοθεραπεία.

 

Η Περίοδος υποβολής των αιτήσεων ολοκληρώνεται την Παρασκευή 02/02/2024.

 

Συντονίζει η Κατερίνα Μανιώτη,  Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια

 

Αναλυτικές πληροφορίες για το εργαστήριο, μπορείτε να βρείτε στο επισυναπτόμενο αρχείο πατώντας εδώ.